n het kader van de Week van de Geestelijke Gezondheid van Kinderen deelt oprichtster van The Sleep Nanny® Lucy Shrimpton haar tips om de kleintjes aan een goede nachtrust te helpen
Terwijl we de pandemie doorstaan, ervaren kinderen soortgelijke spanningen als wij volwassenen, waarbij ze zich vaak nog meer zorgen maken als ze de ontsteltenis zien of voelen bij volwassenen om hen heen, of familieleden verliezen die ze dierbaar waren. Samen met deze pijn en dit verdriet is een van de grootste dingen die de geestelijke gezondheid van een kind beïnvloedt, de hoeveelheid slaap die het elke nacht krijgt.

Als we niet genoeg slapen, is ons vermogen om rationeel te denken beperkt en zijn we eerder geneigd om te reageren vanuit emotie dan vanuit logica. Volwassenen en kinderen die in deze moeilijke tijd niet genoeg slapen, worden ook gedwongen om veel tijd met elkaar door te brengen zonder verandering van omgeving of gezelschap, en dat kan het geestelijk welzijn ernstig beïnvloeden.

Genoeg slaap krijgen kan een enorm verschil maken!

Op basis van mijn jarenlange ervaring met ouders die elke dag worstelen om hun kinderen in slaap te krijgen, geef ik je hier mijn beste tips om je kind een goede nachtrust te bezorgen (zodat jij dat ook kunt)! Als je erin slaagt, zul je ongetwijfeld een enorme impact zien op het mentale welzijn van je kind:

Zorg voor een routine
Het belangrijkste advies is om je kind een vaste bedtijdroutine aan te leren waarbij het ritme van de avond hem of haar helpt tot rust te komen. Dat kan een bad zijn voor het slapengaan, of een ontspannend verhaaltje voor het slapengaan. Vergeet niet dat een vaste bedtijd voor kinderen tot acht jaar tussen 18.00 en 20.00 uur moet zijn, dus probeer je daaraan te houden.

Creëer een open en eerlijke omgeving
Sta open om met je kind te praten over alle zorgen die het op dit moment heeft, zodat het niet de hele nacht wakker ligt en zich zorgen maakt. Wees zo eerlijk en open als je kunt zijn zonder ze bang te maken. Als ze willen praten over de veranderingen in de wereld, laat ze dan hun zorgen met jou delen.

Hoewel je niet de oplossing voor het probleem hebt, zal praten over hun gevoelens helpen om sommige van hun angsten weg te nemen, jullie dichter bij elkaar brengen en hen hopelijk niet ’s nachts wakker maken.

Lucy Shrimpton
LUCY SHRIMPTON
Wees consequent
Wees zo consequent als je kunt. Dus als je kleintje ’s nachts wakker wordt en bij je in bed wil kruipen om te slapen, sta dat dan niet de ene nacht toe en wijs hem de volgende nacht af, want dat zal hem in de war brengen. Wees in beide gevallen consequent – ja of nee.

Bescherm ze tegen onnodige stress
Als u de pandemie bespreekt, of ander slecht nieuws dat gevolgen heeft voor het gezin, doe dat dan achter gesloten deuren, weg van uw kind. Ze hoeven niet alles te weten wat er gaande is – dat zou ze alleen maar ongerust maken. Doe uw best om uw kinderen te beschermen en hun verwachtingen over de toekomst en zaken als vakanties of cadeaus te managen als de financiën moeilijk zijn.

Zorg ervoor dat ze tijd buiten krijgen
Zorg ervoor dat uw kind elke dag een uur frisse lucht krijgt. Het helpt echt om beter te slapen, hoe oud ze ook zijn.

Voorkom oververmoeidheid
Een van de oorzaken van alle slaapproblemen is oververmoeidheid. Dus ook al is het verleidelijk om ze laat op te laten blijven als een speciale traktatie of ze aan te moedigen later naar bed te gaan in de hoop dat ze eerder wakker worden, doe het niet! Het zal het waarschijnlijk erger maken.

Houd schermvrije tijd voor het slapengaan
iPads, computers en de tv zijn redders in nood geweest terwijl we thuis lesgaven en voor onze kinderen zorgden tijdens de pandemie, maar pas op dat ze er niet te veel tijd aan besteden, vooral voordat ze naar bed gaan. Zorg ervoor dat ze minstens een uur voor het slapengaan van hun scherm wegblijven, want dat blauwe licht houdt ze alleen maar wakker.

Vermijd suiker en cafeïne voor het slapengaan
We kennen allemaal de gevaren van te veel suiker of cafeïne voor kinderen, maar zorg ervoor dat je er geen geeft vlak voor het slapengaan. Dit veroorzaakt een golf van alertheid net als ze in slaap horen te vallen.

Houd dutjes consequent
Voor peuters en kleuters moet u de dutjes overdag consequent houden. En houd deze dutjes vol tot ze ongeveer drieënhalf of vier jaar oud zijn. Kleine kinderen met een heel alert temperament lijken deze dutjes niet nodig te hebben (of te willen!), maar ze hebben ze eigenlijk meer en langer nodig dan hun meer ontspannen leeftijdsgenootjes. Kinderen ouder dan drie jaar die 12 uur per nacht slapen, hebben waarschijnlijk geen dutje nodig.

Zoek professionele hulp
Als u echt moeite hebt om een regelmatig slaappatroon voor uw kind te handhaven, zoek dan hulp bij een professionele slaap nanny. Het is echt niet nodig om te lijden en u brengt de gezondheid en het welzijn van uzelf en uw gezin in gevaar. En, met online slaapgesprekken, is het gemakkelijker dan ooit om die hulp te krijgen.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined